Multe şcoli din judeţ nu sunt pregătite pentru noul an şcolar. Prefectul județului a cerut verificări în teren

de Stiri Buzau Media

14139120_787882961353697_669205526_oPrefectul județului, Aurelia Mitrea, a solicitat comisii tehnice de verificare a tuturor școlilor din județ, înainte de începerea noului an școlar, din punct de vedere al autorizațiilor și al condițiilor existente în teren. Comisiile vor fi constituite din reprezentanți ai Prefecturii, ai Inspectoratului Școlar, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Potrivit unor situații prezentate luni în Colegiul Prefectural de ISJ și DSP Buzău, multe şcoli din judeţ nu sunt pregătite pentru noul an şcolar.

Cursurile încep anul acesta pe 12 septembrie, adică peste două săptămâni. În judeţul nostru vor funcţiona 148 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 398 de structuri.

Doar 88% dintre unităţile şcolare au avizele necesare funcţionării, 79 în mediul urban şi 431 în mediul rural.

Printre deficienţele întâlnite se numără lipsa apei potabile, grupurile sanitare învechite şi, de multe ori, comune pentru fete şi băieţi, ori condiţiile improprii de depozitare şi păstrare a gustărilor pentru elevi.

Ca urmare a raportului prezentat, prefectul Buzăului a propus spre aprobare Colegiului Prefectural constituirea unui grup tehnic care va continua evaluarea tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău.