Constantin Toma: Mulțumesc distinșilor vizitatori care au onorat un eveniment cultural de excepție, ce se petrece la Buzău!

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni, Astăzi, 22 septembrie, la ora 13:00, am fost prezent la Centrul Cultural ,,I.C.Brătianu”, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la târgul de carte ,,Gaudeamus”, o inițiativă Radio România, ce a devenit deja un eveniment cultural de excepție în toată țara.
Ca și anul trecut, Primăria Buzău a avut și stand de carte, alături de marile edituri din România.
În cei 7 ani de când sunt primar, am reușit să lansăm, sau să relansăm peste 60 de titluri de carte, despre Buzău și despre buzoieni. Azi s-au lansat ,,1000 de buzoieni pentru România”, ,,Catagrafia orașului Buzău de la 1838″ și ,,Scurtă istorie a orașului Buzău văzută prin personalitățile sale”.
Aceste lansări de carte sunt acțiuni în cadrul proiectului ,,Buzăul citește”, prin care încurajăm lectură de la cele mai fragede vârste. Astfel, în fiecare an donăm fiecărui elev de la clasa pregătitoare până la clasa a 12-a, câte 4 cărți atent alese, de profesorii de română.
Și tot azi, după ora 17:00, împreună cu Domnul Prim-ministru Marcel Ciolacu, Domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, Domnul senator Lucian Romașcanu, fost Ministru al Culturii, Domnul președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, Domnul deputat Laurențiu Țepeluș, Domnul deputat Andi Cristea și domnul Costel Vînătoru, Directorul General al Băncii de Gene, am vizitat standurile marilor edituri de carte.
Mulțumesc distinșilor vizitatori care au onorat un eveniment cultural de excepție, ce se petrece la Buzău.
Mulțumesc Radio România pentru această bucurie de a fi în mijlocul buzoienilor, cu cărți extraordinare și desigur editurilor prezente, fără de care nu ar mai fi cărți noi în limba română.
Așteptăm toți iubitorii de carte la acest târg și mâine sâmbătă până la ora 20:00 și duminică până la ora 18:00.