Direcția Sanitar-Veterinară Buzău a dat, în luna martie, amenzi de 4.400 de lei, în urma controalelor efectuate în unități din industria agroalimentară.
Principalele nereguli sancționate de inspectorii DSVSA Buzău au vizat depozitare necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.
Controalele tematice au avut loc la nivel național. Potrivit ANSVSA, unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume și fructe.
Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii – a anunțat ANSVSA.
Neconformităţile constatate şi sancţionate au vizat respectarea regulilor de igienă (depozitare, pereţi, tavan, paviment, spaţii, contract şi proces verbal DDD, SNCU, ustensile, utilaje, autocontrol, manipulare, lumină fără protecţie, substanţe dezinfectante, sursă apă caldă, mucegai, corpuri iluminat, infiltraţii, vestiar, recipiente deşeuri, păstrare substanţe degresante, boiler) și în domeniul documentării şi implementării procedurilor bazate pe principiile HACCP (monitorizare, lipsa HACCP, documentaţie), produse (etichetare, buletine analiză).