Noi percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală

de Stiri Buzau Media

received_958943910825338În această dimineaţă, peste 20 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează 8 percheziţii, în județele Buzău și Prahova, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2011- septembrie 2014, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi declarat în raportările contabile ale societății achiziții fictive de la diferiți parteneri.

De asemenea, cei în cauză ar fi înregistrat cheltuielile aferente fără ca tranzacțiile să fie declarate ca livrări de către partenerii respectivi. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, stabilit până în prezent, este de 1.506.169 de lei.

Două dintre perchezițiile domiciliare efectuate de polițiști vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line cu aparatură electronică. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de circa 60.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare patru mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns