O delegație din Kuweit vizitează astăzi, la Buzău, o unitate de procesare legume-fructe

de Stiri Buzau Media

7620Un grup de importanţi investitori kuweitieni soseşte, joi, la Buzău, vizita fiind una de prospectare și informare asupra sectorului agricol din România și asupra oportunităților de investiții existente. Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii și constă într-o întâlnire cu oameni de afaceri buzoieni la care participă ministrul Agriculturii, Achim Irimaş, alături de omologul său din Kuweit, ambasadorul kuweitului la Bucureşti şi alte personalităţi din domeniu. Scopul întâlnirii este găsirea unor formule de colaborare dintre oamenii de afaceri buzoieni şi investitorii kuweitieni.

După orele prânzului, este programată o vizită la sediul brandului Rossa ‘C din Buzău, cea mai mare întreprindere producătoare şi procesatoare de legume şi fructe din zonă, construită pe bazele societăţii Legume Fructe S.A. Buzău.

Din discuțiile și întâlnirile anterioare ale reprezentanților Ministerului Agriculturii cu omologii din Kuwait a reieșit interesul firmelor din Kuweit pentru mediul de afaceri din România în contextul relațiilor existente între cele două țări și în vederea dezvoltării relaţiilor comerciale cu produse agroalimentare, în special pentru creşterea exporturilor de produse româneşti către Kuwait.

Vizitele propuse de MADR pentru a avea loc pe teren au ca scop crearea unei imagini de ansamblu asupra sectorului agricol din România pentru invitaţii din Kuwait.

Astfel, se propune vizitarea unor unităţi de producţie-procesare lactate, procesare legume-fructe, ferme de creştere sturioni şi de creştere bovine etc. Acestea vor avea loc în judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Botoşani şi Suceava şi se vor desfăşura în perioada 24-26 august 2016, alături de delegaţia MADR condusă de ministrul Achim Irimescu.