O primă măsură după tragedia de la Greentech: A FOST ÎNCHISĂ SECȚIA în care 2 oameni AU MURIT în chinuri groaznice

de Stiri Buzau Media
Green

GreenPoliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău au demarat anchete de proporții la firma Greentech unde zilele trecute au pierit doi muncitori iar al treilea a ajuns în stare gravă la spital.

Inspectorii de muncă și anchetatorii au luat la bani mărunți societatea la care s-a produs tragedia, dispunând o primă măsură, aceea de a pune lacătul pe secția în care au murit cei doi muncitori. Verificările însă continuă, fiind de amploare, iar la finalul lor se vor lua și alte măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repede.

Reamintim, în noaptea de luni spre marți, pe platforma industrială de la Fra­sinu, la cea mai mare firmă din țară de reciclare a materialelor plastice, doi muncitori au murit, iar un al treilea a ajuns în stare gravă la spital.

Cei trei bărbați aveau de curățat un bazin de decantare a reziduurilor. La un moment dat, pompa cu care se trăgeau reziduurile nu a mai funcționat, iar unul dintre muncitori a coborât în bazin să repoziționeze pompa. Din cauza va­porilor produși de substan­țele chimice, bărbatului i s-a făcut rău și a căzut în nămolul de pe fundul bazinului adânc de șase metri. În ajutor i-a sărit un coleg, însă nici acesta nu a mai avut putere să iasă, fiind răpus de mirosul greu.

În fine, un al treilea muncitor a sărit să-și ajute colegii, acesta fiind singurul care a supraviețuit, fiind scos în ultimele secunde de viață de către pompierii chemați la locul cu pricina.

Supraviețuitorul este internat în stare gravă în spital, cu diagnosticul pneumonie de aspirație în urma inhalării de substanțe toxice și cheratoconjunctivită toxică în urma contactului cu substanțe periculoase. Unul dintre bărbații decedați avea 37 de ani și era din Vadu Pașii iar cel de-al doilea era din Beceni și avea 50 de ani.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns