ODATĂ-N VIAȚĂ

de Stiri Buzau Media
Av. Roxana Constantinescu

646x404 (1)Să asculți muzica lui Marius Mihalache , acest zeu al țambalului, e un adevărat privilegiu . Să îl întâlnești alături de Rona Hartner , e un moment răvășitor. Amândoi sunt oameni de scenă adevărați , au o singură misiune, aceea de a-i bucura pe alții, dăruindu-le arta lor . Cântă cu o poftă nebună, Rona dansează ca o flacără vie, amândoi știu să te facă să te desprinzi de ziua ternă și îmbâcsită și să trăiești fiecare acord, fiecare zvâcnet al corpului, să palpiți . Marius Mihalache conduce un band …cu oameni tot unul și unul . Să privim de jos în sus…… nu-ți fac nicio impresie… remarc cu ochi de grafician că sunt de toate dimensiunile : mic și gras, mic și foarte gras, înalt , bine legat, înalt ciolănos, mic și subțire. Haine ? Cămăși cadrilate, muncitorești, blugi de toată mâna și adidași…..Culori închise ,,,O chitară, tobe, a doua chitară, o vioară și un țambal. tată, fiu, prieteni…Țigani ! Doamne,,,,,,ce nebunie ! Țambalul scoate sunete de vioară, ba de harpă, ba de flaut, ba de pian, ba de acordeon. Tată și fiu cântă cu privirea…se uită direct, ochi în ochi și sunetele vin ca un șuvoi fierbinte. Se caută continuu, zâmbesc, se încruntă, umerii, mâinile se întind prin aer….Modești, simpli, comuni ! Marius Mihalache cântă de când se știe, iar recunoasterea valorii sale a venit foarte devreme: la 10 ani participa deja la concursuri internaționale, iar la doar 17 ani susținea un recital pe scena Scalei din Milano.Câțiva ani mai târziu, avea să-l cucereasca pe faimosul muzician Chick Corea, realizare care l-a urcat pe treptele cele mai de sus ale succesului.
Nu a cântat degeaba, acum are restaurantul său boem din Piața Victoriei, Șarpele Roz, a cărui atmosferă este inspirată din legendarul local bucureștean Șarpele Roșu. Trăiește prin muzica sa , are o carieră fabuloasă și multe femei la picioare, care îi fac viața praf . Nu-i pasă, are o patimă adevărată cu care trăiește, fiecare acord de țambal și fiecare clipă din viață.
Nu e primul spectacol al său la care merg, mă duc cu o plăcere nebună… pot asculta orice…..tematica variază , melodii interbelice, șansonete, cabaret,musical, jazz interbelic, gipsy party, muzica lui Goran Bregovic.
Asocierea cu Rona e ceva ca un Mohito albastru, rece cu cald…Rona e draguță foc…Danseaza ca o nebună, se îmbracă ca o sorcovă…. Azi adunase pe trupul subtirel 100 de culori, materiale, 8 șiraguri de perle false, o pană de păun, cercei din ață, pantofi de lac roșu, ciorapi mați, groși, negri, 5 inele din aur, ștrasuri , pliseuri, perle țesute alături de ștrasuri…….dar zâmbea cuceritor. Zâmbetul acela nu a părăsit-o niciodată, ne-a scos din minți cu o voce splendidă, cu un dans îndrăcit, cu o pasiune pentru teatral inimitabilă.
Odată-n viață merită să-i vezi, să-ți sorbi licoarea din pahar în muzica lor, să aplauzi cu sete, până te dor palmele și să vii acasă, prin răcoarea nopții, fredonându-le melodiile lor, ale noastre, ale lumii !!!!!

Av. Roxana Constantinescu

Sursa foto: adevarul.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns