Opt zone critice în urma ploilor din ultima vreme

de Stiri Buzau Media

400x200Opt zone critice au fost identificate de autorități în urma ploilor cu caracter de aversă din ultima vreme  au produs pagube de 10,3 milioane de lei infrastructurii din județul Buzău.

Cele mai grave probleme s-au produs, spune prefectul județului Buzău, George Sava, pe raza localităților Pardoși, unde au fost înregistrate pagube de patru milioane de lei, Bozioru, de trei milioane de lei, Lopătari-Gura Teghii, două milioane de lei.

Notele de fundamentare pentru acordarea sprijin financiar din fondul de rezervă au fost întocmite și înaintate Guvernului. Dacă precipitațiile vor continua situația se va înrăutăți.

Vineri după-amiază, zeci de locuințe din satele Afumați și Bădila, din comuna buzoiană Pârscov, au fost inundate vineri după-amiază în urma unei ploi torențiale care a durat câteva zeci de minute. Totodată un podeț a fost avariat.

Ploiele abundente au produs scurgeri de pe versanți și în satul Tronari, comuna Viperești, unde un pârâu a ieșit din matcă în urma unei ruperi de nori, dar și pe pe DN 10, între localitățile Ciuta și Viperești, unde s-a circulat cu dificultate.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns