Percheziții într-un dosar de evaziune de aproape 80 de miliarde lei

de Stiri Buzau Media

Polițiștii de investigare a criminalității economice și procurorii D.I.I.C.O.T. din Giurgiu au efectuat 17 percheziții în Buzău, Bucureşti şi alte 4 judeţe, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 7.600.000 de euro prin evaziune fiscală, în domeniul comercializării materialelor de construcții și a produselor agro-alimentare.

“Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice- I.G.P.R., ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T – S.T. Giurgiu, au efectuat 17 percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane din Giurgiu, Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și București, bănuite de infracțiuni economice. Activitățile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 47 de persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea și aderarea la un grup infracțional și evaziune fiscală, în domeniul comercializării materialelor de construcții și a produselor agro-alimentare” se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În Buzău, perchezițiile au avut loc la Oreavu, Rîmnicu Sărat și Rîmnicelu și au vizat tranzacții comerciale cu usturoi.

Administratorii firmelor sunt bănuiți că, în perioada 2011-2014, ar fi cauzat un prejudiciu de 7.600.000 de euro, prin înregistrarea în documentele contabile a unor achiziții fictive de bunuri și servicii, de la societăți comerciale fantomă, controlate de membrii grupului infracțional.La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.