Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu tutun

de Stiri Buzau Media

12742060_699460003529378_2114605454338263014_nLa această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., polițiștii efectuează 18 percheziţii domiciliare în județele Buzău, Prahova și Mureș, la persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea tutunului și a produselor din tutun./ 20 de persoane vor fi conduse la audieri. Peste 70 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Prahova și Mureș efectuează 18 percheziții, dintre care 10 în județul Buzău, 7 în Prahova și una în Mureș.

Perchezițiile vizează probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile (tutun și produse din tutun). Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău. Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iulie 2015 – februarie 2016, ar fi produs țigarete în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii clandestine. Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele, în municipiul Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de lei.

De asemenea, două dintre persoanele vizate sunt cercetate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Buzău, pentru fapte cu violență. Vor fi puse în aplicare 20 de mandate de aducere. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns