Peste 200 de tone de furaje au ars într-un incendiu violent, izbucnit la o microfermă din Poșta Câlnău

de Stiri Buzau Media
incendiu1
incendiu1Pagubă mare, pentru un fermier din Poșta Câlnău. Un incendiu puternic a făcut scrum aproximativ 250 de tone de furaje dintr-o gospodărie din satul Călugăreni. Flăcările care se înălțau la peste zece metri au fost observate de localnici în jurul orei 22. Ei cred că focul a fost pus intenționat de niște săteni cu care fermierul păgubit se află în litigiu.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 22.00 iar localnici spun că cel mai probabil baloții de paie s-ar fi aprins în urma focului pus intenționat de cineva. Sătenii chiar bănuiesc despre cine ar fi vorba însă cum totul a fost la adăpostul întunericului nimeni nu a observat nimic.
Furajele carbonizate erau hrana pentru cele 60 de bovine ale unui localnic din Călugăreni care deține o microfermă. Sătenii care locuiesc aproape de locul producerii incendiului cred că focul a fost pus de o mână criminal și bănuiesc la comanda cui.
Ei spun că fermierul căruia i-au ars furajele este în litigiu cu o familie din același sat. Mai mulți săteni l-ar fi văzut pe proprietarul furajelor când a mers cu un executor judecătoresc la familia cu care se află în dispute și tocmai acest lucru i-ar fi înfuriat pe membrii acesteia, care probabil au gândit să se răzbune punând foc baloților de paie.
Incendiul a fost anunțat de localnicii care au văzut flăcările iar pompierii au ajuns la fața locului cu două autospeciale dar nu au mai putu face nimic pentru salvarea furajelor. Echipajelor ISU nu le-a mai rămas decât să supravegheze zona și să acționeze cu apă astfel încât flăcările să nu se extindă și la proprietățile din apropiere.
La fața locului au ajuns și câteva echipaje de poliție care împreuncă cu pompierii vor încerca să stabilească circumstanțele în care s-a declanșat incendiul.
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns