Pește vândut din portbagajul mașinii și pescuit la halău pe Buzău

de Stiri Buzau Media

captura-pesteMai mulţi buzoieni s-au ales cu amenzi, în acest weekend, după ce au fost depistaţi de jandarmi fie că vindeau peşte fără să aibă autorizaţie, fie că pescuiau ilegal. Pe timpul executării misiunilor specifice în data de 22 aprilie, subunitatea de intervenţie a fost sesizată că, pe raza localităţii Zoreşti, un bărbat, în vârstă de 44 ani, oferă spre vânzare, locuitorilor, peşte specia ,,plătică” şi ,,novac”, pe care îl avea în portbagajul autoturismului proprietate personală. În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţi ai ANPA, s-a constatat că persoana în cauză nu deţinea documente legale de comercializare a celor 34 kg peşte specia Novac, în valoare de 272 lei şi a 20 kg peşte sărat, specia Plătică.

Cantitatea de 34 kg peşte specia Novac, a fost predată spre valorificare, iar cantitatea de 20 kg peşte specia Plătică a fost predată în vederea distrugerii. Având în vedere că deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui constituie infracţiune, conform art. 64, lit.,,h” din OUG 23/2008 (Actualizată), jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Sâmbătă, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca, în timpul unei misiuni de patrulare, au identificat, în zona sat Valea Nucului comuna Berca, în jurul orei 12.00, un bărbat se afla pe albia râului Buzău, pe malul stâng în aval, şi pescuia cu plase de tip monofilament, denumite şi „halău”.

În urma verificărilor, pescarului, în vârstă de 57 de ani, i s-au întocmite actele premergătoare pentru savârşirea infracţiunii de folosire a plasei de tip monofilament pentru a pescui, faptă prevăzută şi sancţionată de art.64 lit K din OUG.23/2008. În perioada 22 – 24 aprilie, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au aplicat la OUG.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.600 lei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns