Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău au desfășurat percheziţii pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat la sediile și punctele de lucru ale organizațiilor agricole

de Stiri Buzau Media

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria  Buzău, au efectuat 10 percheziţii la mai mulți agenți economici, dar și la domiciliile administratorilor, pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat cât și localităților învecinate, despre care există bănuiala că ar săvârşi infracţiunea de trafic de produse sau substanţe toxice.

Fosfura de aluminiu reprezintă un compus anorganic, extrem de toxic, folosit ca fumigant pentru tratarea recoltelor de cereale, prezentându-se în general sub formă de tablete. În România, aceste pesticide sunt omologate pentru a fi plasate pe piaţă şi utilizate de către Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Durabile.

În urma prechezițiilor, de la punctele de lucru au fost ridicate peste 280 de recipiente care fie conțineau, fie prezentau urme de fosfat de aluminiu, aproximativ 20 de kg.

Bănuiți de săvârșirea faptelor sunt doi bărbați în vărstă de 39 și 46 de ani, din Buzău respectiv localitatea Cernătești.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Polițiștii desfășoară permanent activități pentru evitarea unor situaţii generatoare de risc pentru sănătatea populaţiei, dar şi a mediului.

Legislaţia naţională prevede ca acest tip de substanţe să fie tranzacționate, deţinute, transportate şi utilizate exclusiv de persoane juridice autorizate în acest sens ce deţin competenţele profesionale şi mijloacele de protecţie necesare.

Știri despre: , ,