Poliţiştii buzoieni au depistat un tânăr doljean urmărit la nivel internaţional pentru furt

de Stiri Buzau Media

În timpul acțiunilor cu forțe mărite desfășurate pe raza municipiului Buzău, la data de 03 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliției municipiului Buzău, împreună cu polițiști de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au depistat un tânăr de 20 de ani din Dolj pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

Autorităţile judiciare din Italia au emis în data de 18 decembrie 2018 mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat.

Poliţiştii au depistat persoana pe raza municipiului Buzău și i-au adus la cunoştinţă semnalarea introdusă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen. Având în vedere că, în ziua precedentă, tânărul intrase în contact cu o persoană în cazul căreia se impunea izolarea la domiciliu, polițiștii au informat instituția competentă, care a dispus izolarea acestuia pentru 14 zile.

Ulterior, buzoianul urmează a fi prezentat procurorului competent pentru soluţionarea cauzei din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, urmând să fie demarată procedura pentru judecarea cererii de extrădare către autorităţile judiciare din Italia.

Știri despre: ,