UPDATE: Pompierii au sistat căutările în cazul bărbatului din Găvănești, dispărut după ce sâmbătă a plecat la scăldat în râul Buzău

de Stiri Buzau Media

scafandri-inecat-barca

UPDATE: După ce pompierii au sistat căutările în cazul bărbatului de 47 de anid in Găvănești a cărui dispariție a fost anunțată sâmbătă de mama sa, un localnic a găsit trupul neînsuflețit al celui dat dispărut.

Cadavrul a fost găsit în zona islazului, la circa 2 metri de mal, prins în vegetație. 

Cauzele decesului vor fi stabilite după necropsie de către medicii legiști în timp ce IPJ Buzău a dechis o anchetă în acest caz. 

STIREA INITIALA: Pompierii buzoieni au sistat căutările în cazul bărbatului din Găvănești, care sâmbătă a plecat la scăldat în râul Buzău și nu s-a mai întors, dispariția fiind anunțată de către mama sa.  Căutările au fost oprite întrucât nu există suficiente date care să indice faptul că omul s-a înecat în râul Buzău, așa cum s-a vehiculat inițial.

Potrivit pompierilor, în data de  26.07.2015 la ora 07:47, prin sistemul 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău s-a primit un apel de urgenţă ce semnala o persoană dispărută, posibil înecată în râul Buzău, pe raza localităţii Găvăneşti, comuna Săgeata, judeţul Buzău.

La faţa locului s-a deplasat echipa de căutare–salvare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, ulterior în sprijin fiind deplasată şi echipa de căutare-salvare a Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat.

În momentul sosirii la locul intervenţiei, forţele s-au organizat în mai multe echipe care au căutat atât pe luciul de apă, cu cele două ambarcaţiuni pneumatice din dotare, cât şi pe malurile râului, operaţiunile de căutare fiind sistate în jurul orei 21:00.

Având în vedere faptul că nu există martori care să confirme că persoana a intrat în apă, în acest moment existând păreri contradictorii, căutările vor fi reluate după ce se va şti cu certitudine că acesta se găseşte pe râul Buzău.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns