Pompierii vor interveni mai repede, de astăzi, la situațiile de urgență de pe Valea Slănicului

de Stiri Buzau Media

pompier-smurdMiercuri, va fi inaugurat în comuna Beceni un nou punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.
Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Rm. Sărat, va deservi zona centrală şi de nord a judeţului, care circumscrie comunele Beceni, Cernăteşti, Vintilă-Vodă, Mânzăleşti, Lopătari, Săruleşti şi Bisoca, cu cele 65 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de circa 50.000 Ha, cu o populaţie de aproximativ 23.700 de locuitori.

Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, prin Hotărârea nr 43/07.08.2015 a Consiliului Local al comunei Beceni.
Punctul de lucru va fi deservit de 21 de pompieri şi paramedici şi va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă S.M.U.R.D.

“Optimizarea utilizării resurselor umane şi materiale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, reducerea timpilor operativi de intervenţie, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi protecţia comunităţii sunt obiective de management, provocări, care, odată ce sunt materializate, duc la creşterea performanţelor. Aceste aspecte conduc, şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău la analizarea oportunităţile de înfiinţare a noi puncte de lucru în zona de competenţă”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de ISU Buzău.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 49 de minute la 22 minute, distanţa medie de la 47 km la 20 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.
La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Buzău, precum şi ai administraţiei publice judeţene şi locale din raionul de intervenţie arondat.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns