Prefectura a cerut Guvernului 160 de miliarde lei pentru refacerea a trei drumuri județene afectate de viituri. Până vineri trebuie evaluate pagubele de pe drumurile comunale

de Stiri Buzau Media

13423917_574907489357703_6008872422152368978_nPrimarii localităților afectate de inundații trebuie să evalueze până la sfârșitul săptămânii pagubele produse de viituri și să le comunice Prefecturii. În baza acestor informații, va fi întocmit un nou proiect de hotărâre de Guvern de alocare a sumelor necesare pentru refacerea infrastructurii distruse. Prefectura Buzău a cerut deja Executivului circa 160 miliarde lei din fondul de rezervă, dar banii nu ajung decât pentru refacerea a trei drumuri județene.

„Întocmirea situațiilor centralizatoare cu costurile intervențiilor pentru a readuce la starea inițială drumurile și podurile afectate de fenomenele meteo trebuie făcute în toate localitățile până vineri pentru a putea trimite toate documentele până la ședința de Guvern de miercuri. Un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea a aproximativ 160 de miliarde de lei vechi a ajuns deja pe masa Guvernului însă acești bani sunt doar necesarul pentru refacerea a 3 drumuri județene. Pentru drumurile comunale evaluările trebuie terminate până vineri”, a declarat prefectul județului Buzău, George Sava.

Chiliile, Mânzălești și Pârscov sunt comunele din județul Buzău cele mai afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultima perioadă.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns