Prefectura Buzău lămurește controversa discursurilor de Ziua Națională a României

de Stiri Buzau Media

ziua-nationala-2015-7Instituția Prefectului – Județul Buzău a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă festivitățile dedicate „Zilei Naționale a Românei” se vor desfășura pe 1 decembrie la „Monumentul Eroilor Neamului”, bulevardul Nicolae Bălcescu și bulevardul Unirii, începând cu ora 10.00.

Instituția Prefectului – Județul Buzău consideră că „Ziua Națională a României” a fost și va rămâne cel mai important moment din viața românilor și implicit a tuturor buzoienilor. Importanța deosebită a evenimentului este imperios necesar să fie tratată și apreciată, în egală măsura, de către toți buzoienii și trebuie să se înțeleagă foarte clar că nu este un act cu iz politic. Instituția Prefectului – Județul Buzău dorește ca acest eveniment să nu lase loc interpretărilor politicianiste, iar din acest motiv alocuțiunile vor fi rezervate numai Dr. General-maior Petrică Lucian Foca, comandantul Garnizoanei Buzău și Prefectului județului Buzău – Ing. Ec. Aurelia Mitrea.

 Instituția Prefectului – Județul Buzău face apel la reprezentanții partidelor politice  să acorde evenimentului atenția pe care o așteaptă absolut toți românii,  indiferent de culoarea politică și locul în care s-ar afla și să înțeleagă faptul că nimeni nu are dreptul sa politizeze cea mai importantă zi – „Ziua Națională a României”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului.

Precizările vin după ce în presa locală au fost controverse legate de desfășurarea evenimentului și discursurile oficialităților.  

Peste 600 de militari şi peste 60 mijloace tehnice militare din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi  Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, din garnizoana Buzău, vor  participa, joi 1 Decembrie, începând cu orele 10.00, la Parada militară, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în faţa sediului Instituţiei Prefectului din municipiul Buzău.