Primăria Cochirleanca va deconta naveta copiilor din comună care învață la oraș

de Stiri Buzau Media

13120941_729334917208502_1090726155_oDe luna viitoare, Primăria Cochirleanca va deconta cheltuielile de transport ale elevilor către şcoală. Consilierii comunei au votat joi, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre ce prevede decontarea navetei elevilor care învaţă la şcolile din municipiul Buzău. În acest fel, primarul Ilie Nicolae, cel care a și inițiat proiectul, doreşte să vină în sprijinul familiilor şi să prevină abandonul şcolar.“Pentru părinți era o povară, neavând locuri de muncă, să susțină și cheltuiala aceasta. Copii sunt viitorul nostru și al acestei comune și mi s-a părut corect ca ei să poată beneficia de acest ajutor din partea Consiliului Local”, a precizat primarul Ilie Nicolae.

Acum hotărârea aleșilor de la Cochirleanca trebuie să mai primească avizul de legalitate de la Prefectură astfel încât cei 60.000 de lei prinși în buget pentru decontarea cheltuielilor de transport copiilor din comună care învață la școli din oraș să fie cheltuiți legal.

Primăria Cochirleanca este una dintre puținele administrații locale din țară care a decis subvenționarea transportului elevilor la școli din orașe.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns