Primarului comunei Chiojdu, Andrei Fătu, găsit în conflict de interese

de Stiri Buzau Media

received_946513548735041Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei Chiojdu, Andrei Sergiu Fătu. Potrivit inspectorilor de integritate, în perioada exercitării mandatului de primar, Fătu a semnat mai multe documente emise de Primăria comunei Chiojdu în beneficiul S.C. CONIFER PRODCOM S.R.L., societate comercială la care a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
De asemenea, Daniela Zamfir, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Vintilă Vodă, a fost găsită în conflict de interese administrativ.
În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Vintilă Vodă prin care s-a aprobat închirierea prin licitaţie publică cu strigare a păşunii comunale aflată în proprietatea comunei.
La data de 13 mai 2013, ulterior adoptării acestei hotărâri, Daniela Zamfir a încheiat cu Primăria comunei Vintilă Vodă un contract de închiriere având ca obiect închirerea unei suprafeţe de 7,65 ha păşune comunală aflată în proprietatea comunei.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns