Primele vouchere de vacanţă au fost emise de Autoritatea Naţională pentru Turism

de Stiri Buzau Media

Primele vouchere de vacanţă au fost emise de Autoritatea Naţională pentru TurismPrimele vouchere de vacanţă au fost emise, după ce proiectul întâmpinase probleme legate de suport, dar şi de procentul care trebuia alocat emitenţilor. Precizările au fost făcute de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Anca Pavel Nedea.

Sunt bucuroasă să vă aduc hot, fierbinţi, primele contracte pe vouchere de vacanţă, atât semnate de angajator cu emitentul, avem aici o societate hotelieră şi o agenţie, cât şi semnate între hotelieri şi emitenţi. Au fost probleme legate de hârtie, de suport, de modul cum vor fi folosite, dar şi legate de procentul pe care trebuia să îl alocăm emitenţielor, având în vedere că au de acoperit producţia, cheltuielile şi diseminarea. Mai sunt încă discuţii. Dar ele au luat fiinţă. Există lege, există norme, există contracte. Mesajul emitenţilor este că aşteaptă contractorii şi cei care doresc să se folosească de voucherele de vacanţă să îi caute – a afirmat ea.

Noul preşedinte ANT a arătat că este vorba de Hotelul Ambasador şi de agenţia de turism Eximtur.

Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă au fost publicate în luna august în Monitorul Oficial, actul normativ stabilind că atât salariaţii din sectorul bugetar, cât şi cei din mediul privat pot primi vouchere de vacanţă în limita a şase salarii minim brute.

Voucherele de vacanţă reprezintă bonuri de valoare emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice, care sunt acordate persoanelor angajate prin încheierea unui contract individual de muncă şi pot fi folosite doar în turismul românesc.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns