Răsturnare de situație! Primarul demis, Stroe Sava, de la Gherăseni își reia funcția înainte de alegeri

de Stiri Buzau Media

Sava SroePrimarul demis de la Gherăseni, Stroe Sava, trebuie repus în funcție. Tribunalului Buzău a admis vineri cererea prin care acesta a cerut anularea ordinului din data de 29 aprilie prin care prefectul George Sava a decis încetarea înainte de termen a mandatului său de primar al comunei Gherăseni, urmare a unei sesizări a PSD Buzău potrivit căreia alesul local ar candida pe listele altui partid la alegerile din 5 iunie și astfel și-ar fi pierdut calitatea de membru al partidului pe listele căruia a fost ales.

Stroe Sava a fost ales primar, în urmă cu patru ani, pe listele PDL și a ajuns la PSD în baza Ordonanței 55/2014. Stroe Sava nu a demisionat din PSD și nici nu a fost ales, pe 10 iunie 2012 pe listele acestui partid. Astfel că sesizarea PSD a fost neîntemeiată. Între timp, Partidul Democrat Liberal a fuzionat cu Partidul Național Liberal, astfel că o candidatură a acestuia din partea PNL nu în scoate în afara legii.

Instanța a admis cererea lui Stroe Sava de chemare în judecată a prefectului Sava  și a anulat actul administrativ. Decizia este definitivă și irevocabilă. Stroe Sava trebuie repus în funcție pentru exercitarea atribuțiilor până la sfârșitul mandatului, potrivit legii.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns