Razii de amploare ale polițiștilor de la Rutieră. Sunt verificate autovehiculele de transport persoane

de Stiri Buzau Media

20160624_072406Mai multe drumuri judeţene şi naţionale care traversează judeţul  Buzău au fost împânzite  de poliţiştii de la serviciul rutier. Încă de la ora şase dimineaţa, ziua de vineri este una extrem de aglomerată pentru oamenii legii care au organizat filtre în diverse zone ale judeţului. Raziile i-au vizat, exclusiv,  pe şoferii care se ocupă cu transportul public de persoane, acțiunea din această dimineață fiind una derulată la nivel național.

„Acțiunea este organizată la nivel național conform dispoziției inspectorului general al poliției române. Acțiunea vizează mai ales verificarea și legalitatea transportului de persoane, starea psiho-fizică a conducătorilor auto si existența documentelor la bordul autovehiculelor. O atenție deosebită este acordată mijloacelor auto care transportă copi în excursii și taberei”, a declarat comisar Doinița Mihalache, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Până în acest moment au aplicate mai multe sancțiuni contravenționale. De asemenea, un șofer de 38 de ani care efectua o cursă de transport persoane pe ruta Buzău – Merei a rămas fără permis după ce a fost depistat băut la volan. Aparatul etilotest în cazul lui a indicat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns