Recomandări pentru participanţii la trafic, în ceea ce priveşte aglomeraţia de sărbători

de Stiri Buzau Media

aglomeratieÎn fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, traficul rutier şi pietonal cunoaşte aglomerări semnificative, atât în zonele centrale cât şi în jurul centrelor comerciale.

În acest sens, poliţiştii buzoieni fac apel către conducătorii de autoturisme să dea dovadă de înţelegere şi solicitudine, promovând o atitudine de politeţe rutieră în relaţia cu ceilalţi participanţi la trafic.

În condiţiile unui trafic aglomerat care poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, poliţiştii vă recomandă:

– să vă păstrați calmul, să nu uitați de politețea rutieră și să nu blocați intersecțiile;

– să nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate;

– să păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă;

– să circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;

– să vă parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat;

– să depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi să nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete;

– pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns