Revoltă printre transportatori. Maxi- taxi și autobuzele de pe linia 2 nu pot trece mai departe de podul de la Mărăcineni

de Stiri Buzau Media

12717196_695765383898840_2937159572542575009_nRevoltă printre transportatorii din Buzău după ce au intrat în vigoare mai multe modificări radicale. Microbuzele și autobuzele de pe traseul 2 nu mai au voie să iasă din oraş, capătul de linie fiind podul Mărăcineni. Lipsa licenţei de transport persoane pentru drumurile judeţene, pe care o eliberează Consiliul Judeţean, este motivul restricţionării valabile de luni. Şi autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2 sunt afectate. Autorităţile judeţene au decis nu mai permită microbuzelor de oraş să meargă până la Măteşti, întrucât pe traseul respectiv are licenţă un alt operator de transport care efectuează curse pe DJ 203K între Buzău şi Lopătari. Pentru că nici autobuzele nu au licenţă de transport pe drumurile judeţene, au apărut deja probleme. Primii nemulțumiți sunt șoferii și patronii firmelor de maxi-taxi de pe linia 2 M. Oamenii se plâng că, în aceste condiții, numărul de călători este considerabil mai mic.

Păi am câte 5-6 călători pe traseu de când trebuie să mă opresc la pod. Mulți erau de la Mătești, Căpățânești, oameni care fac naveta zilnic și mi-au cerut mie explicații. Eu nici nu știu ce să le zic – ne-a spus șoferul unui maxi-taxi.

În rândul nemulțumiților se înscriu și călătorii. Cei care au fost nevoiți să plece de dimineață la serviciu s-au trezit că nu au mijloc de transport. Unii au luat-o pe jos până la podul de la Mărăcineni, alții au luat mașini de ocazie. „Noi sperăm să se rezolve această problemă. Azi dimineață am venit pe jos de la Căpățânești, dar copilul nu îl pot lăsa pe jos dimineața când se duce la școală. Eu nu pot să-l însoșesc fiindcă sunt la serviciu, chiar nu știu ce pot face”, a spus o localnică din Căpățânești.

Inițial, la primele ore ale dimineații, s-a permis circlația autobuzelor care aparțin Trasn Bus, însă câteva ore mai târziu a fost interzisă. Totodată, un autobuz aparţinând Trans Bus, pe ruta lui 2, a rămas fără plăcuţele de înmatriculare, după ce a fost depistat circulând pe DJ 203 K, dincolo de podul Mărăcineni. Începând de astăzi, microbuzele şi autobuzele de pe ruta lui 2 nu vor mai putea trece de podul de la Mărăcineni, deoarece au licenţe de transport doar pe raza municipiului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns