Se va prelungi modernizarea bulevardului Unirii

de Stiri Buzau Media

Nu doar Piața Dacia din municipiul Buzău va rămâne un șantier pe timpul iernii, ci și cel mai circulat bulevard al orașului, bulevardul Unirii. Asta deoarece pe această arteră vor începe, în aceste zile, alte trei proiecte, tot cu fonduri europene.

Primul proiect va viza înlocuirea iluminatului stradal actual cu iluminat pe led. Un alt proiect este cel prin care vor fi înlocuite toate semnafoarele de pe Unirii în cadrul implementării sistemului de management inteligent al traficului. Cel de-al treile proiect cu fonduri europene presupune și săpături pe toată lungimea bulevardului Unirii, pentru înlocuirea conductele de oțel și azbociment. În cadrul acestui proiect se va lucra pe 43 de străzi, Unirii fiind prima zonă în care vor fi făcute lucrări.

Reprezentanții Primăriei Buzău precizează că recepția finală a bulevardului Unirii va putea fi făcută abia după ce se vor încheia toate investițiile, ceea ce înseamnă că lucrările vor mai dura cel puțin până la jumătatea anului 2023. Reabilitarea bulevardului a început în septembrie 2021 și ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2022.