Sentinţe record pentru frații romi care au ucis cu sânge rece un cioban şi au ascuns fapta timp de şase ani

de Stiri Buzau Media

12919164_946452562074473_1302672604_nFraţii romi din Ziduri care, în 2008, au ucis un cioban originar din Alba şi l-au îngropat pe câmp, lângă satul Heliade Rădulescu, pentru a ascunde crima, și-au aflat sentințele în primă instanță pentru faptele lor. Judecătorii de la Tribunalul Buzău au pronunţat, pe fond, sentinţe record pentru cei patru indivizi care au ucis cu sânge rece şi au ascuns fapta timp de şase ani, până când unul dintre ei, cuprins de remuşcări, s-a autodenunţat. Pentru fapta sa, Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti şi Ghenciu Tudoriţa, câte 15 ani închisoare. Sentinţele nu sunt definitive şi au fost deja apelate. Pe 8 august 2014, Marian Muti s-a prezentat la sediul I.P.J. Buzău, unde a declarat poliţiştilor că, în cursul anului 2008, împreună cu fratele şi surorile sale, Victor Muti, Tudoriţa Ghenciu și Veta Muti, ar fi ucis un bărbat, iar apoi ar fi îngropat cadavrul acestuia pe un câmp din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, judeţul Buzău.

Poliţiştii au efectuat cercetări în zona indicată şi au descoperit mai multe fragmente osoase şi obiecte de vestimentaţie, fiind dispusă o expertiză antropologică şi una genetică. La data de 26 august, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., fiind începută urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. În urma efectuării expertizei genetice, s-a stabilit că fragmentele osoase aparţin unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Alba, a cărui dispariţie a fost sesizată, la data de 7 martie 2013, de către membrii familiei sale. Aceştia au declarat poliţiştilor că, în cursul lunii ianuarie 2008, bărbatul ar fi părăsit locuinţa pentru rezolvarea unor probleme personale, iar ulterior nu i-ar mai fi contactat şi nu ar mai fi revenit la domiciliu.

În urma efectuării expertizelor de specialitate, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, fiind constatate mai multe leziuni traumatice osoase, produse prin loviri repetate cu un corp dur. Trăia cu două femei Din cercetările efectuate a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.

În luna martie 2008, pe fondul unor neînţelegeri şi al consumului de alcool, cele două surori şi doi fraţi ai acestora ar fi aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei, care, urmare a leziunilor traumatice grave provocate, ar fi decedat, fiind, ulterior, transportat şi îngropat pe un câmp din localitatea Ziduri. Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

De asemenea, cei doi sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind bănuiţi că, în cursul anului 2007, ar fi lipsit de libertate şi agresat un alt bărbat, întrucât acesta ar fi avut un conflict cu una din surorile lor, cu care avea o relaţie de concubinaj. Totodată, cele două femei au fost arestate preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Referatul procurorilor: „Lovituri succesive şi de o intensitate deosebită” În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că victima a fost bătută cu bestialitate, în mod repetat.

Anchetatorii au precizat că „la data de 8 august 2014, inculpatul Muti Marian a sesizat organele de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău – Serviciul de Investigaţii Criminale cu privire la faptul că inculpaţii Muti Victor, Ghenciu Tudoriţa, Muti Veta l-au ucis pe G.D., iar ulterior au îngropat cadavrul pe un câmp din extravilanul unei comune din judeţul Buzău, zonă cunoscută sub denumirea de „Valea Colacului”. Cu ocazia cercetărilor la faţa locului, în zona în care se afirma că s-ar afla cadavrul victimei G.D., au fost găsite mai multe fragmente osoase, respectiv un craniu şi alte componente ale unui schelet uman, precum şi o serie de obiecte de vestimentaţie. Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii martie 2008, într-un imobil situat într-o comună din judeţul Buzău, cei patru frați au aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei G.D., care, în urma leziunilor traumatice grave provocate, a decedat.

Ulterior, cei patru au îngropat cadavrul pe câmp, în zona denumită „Valea Colacului”, pentru a ascunde astfel fapta şi împrejurările comiterii ei.”. I-au rupt mandibula și patru coaste În urma analizării fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a rezultat faptul că materialul scheletic prezintă leziuni traumatice peri- mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal. În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate. Identitatea victimei a fost stabilită prin raport de expertiză genetică judiciară. Cauza a fost constituită iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău şi a fost preluată, la data de 26 august 2014, în vederea efectuării urmării penale de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa foto: adevarul

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns