Situație gravă în județ, în urma ploilor torențiale de duminică. Prefectura va cere ajutor de urgență de la Guvern

de Stiri Buzau Media

 

13413706_1081127635301345_2310170020085682919_n

Comuna Chilii  – Sursă foto Facebook Dan Dănuț

Situație gravă în urma ploilor torențiale căzute duminică în zona de munte. O rupere de nori care a lovit partea de nord a județului  a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în comunele Chilii şi Mânzăleşti. În comuna Mânzăleşti, o ploaie torenţială a lăsat în urma ei pagube mari. Câteva drumuri au fost distruse de apele învolburate. Dezastru a fost și la Lopătari. În câteva zeci de minute s-au adunat cantități impresionante de apă încât izvorul Mocearului a crescut enorm și a reușit să rupă drumuri și să măture grădinile localnicilor, lăsând în urmă pagube însemnate.

De asemenea, drumul care face legătura cu satul Vîrteju a fost distrus încât nu se mai poate circula decât pietonal, pe căi ocolitoare.

Distrugeri însemnate s-au înregistrat şi în comuna Chiliile. Acolo trei gospodării au fost inundate de ape. Au fost distruse poduri, podețe, drumuri, anexe gospodărești, grajduri și fânețe iar oamenii sunt înspăimântați de furia apelor care au spulberat tot în calea lor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit luni dimineață pentru a decide ce măsuri urgente se pot lua în sprijinul localnicilor și a autorităților locale depășite de situație.  Prefectul judeţului Buzău George Sava a anunţat după ședințăcă va solicita sprijin urgent din partea Guvernului pentru refacerea drumurilor distruse de viituri, pentru că nici autoritățile din comunele afectate de furia apelor și nici Consiliul județean nu pot susține financiar lucrările de refacere a infrastructurii afectate în urma ploilor torențiale de duminică și din perioada anterioară.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns