Spitalele buzoiene se pregătesc pentru o eventuală nouă explozie a cazurilor de Covid 19

de Stiri Buzau Media

Chiar dacă situația epidemiologică nu mai este deloc gravă, autoritățile sanitare rămân în gardă și fac pregătiri pentru un eventual val 4 al epidemiei de coronavirus. Ministerul Sănătății a cerut tuturor spitalelor, nu doar celor care tratează bolnavi COVID, să întocmească liste cu necesarul de material, dar și de medici, pentru a face față unui nou val al pandemiei.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Buzău, la Spitalul Județean ar mai fi nevoie de medici, în secțiile care tratează pacienți cu Covid. Astfel, la Secția Boli Infecțioase sunt doar 3 medici, iar la Pneumologie sunt 7, dar se mai poate completa cu medicii din ambulator.

O problemă care va trebui rezolvată în fiecare unitate medicală din județul Buzău este legată administrarea de oxigen unui număr cât mai mare de pacienți, pentru a fi evitate episoadele din primăvară, când numeroși bolnavi infectați cu SARS CoV-2 nu mai puteau respira singuri.

În același timp se fac și eforturi pentru a-i convinge pe buzoieni că vaccinarea este singura soluție pentru a evita o avalanșă de noi îmbolnăviri, după ce va trece perioada concediilor. Până în prezent, doar 18,65 % din populația județului Buzău a fost vaccinată cu cel puțin o doză, în condițiile în care procentul ar trebui să fie de cel puțin 30% pentru a face față unei noi explozii de infectări.

Potrivit datelor Prefecturii Buzău în ultimele două săptămâni, doar 15 localități, din cele 87 ale județului au mai înregistrat cazuri de Covid 19.

Știri despre: ,