O handbalistă de la Gloria Buzău, dar și alte două viitoare jucătoare, selecționate în lotul național

de Stiri Buzau Media

Chiar dacă Ana Maria Iuganu a părăsit SCM Gloria Buzău și va juca din sezonul următor pentru Gloria Bistrița, handbalul feminin buzoian este în continuare reprezentat în echipa națională a României. O handbalistă de la SCM Gloria Buzău, dar și alte două viitoare jucătoare ale formației buzoiene fac parte din lotul României pentru primul stagiu de pregătire înaintea Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania, din luna decembrie.

În primul rând, este vorba despre interul dreapta Alina Ilie, care, de altfel, revine cu această ocazie la echipa naţională, după ce nu a mai fost luată în calcul la ultimele convocări. Totodată, pe lista selecţionerului Adrian Vasile se află şi două jucătoare care vor evolua în sezonul viitor la Gloria Buzău, interul stânga Bianca Tiron, de la Dunărea Brăila, şi extrema dreapta Andra Moroianu, de la Gloria Bistriţa.

Echipa de handbal feminin a României se va reuni pe data de 6 iulie, iar pe 9 iulie va pleca în Spania, pentru două jocuri amicale cu reprezentativa gazdă, echipă calificată la Jocurile Olimpice. Adrian Vasile a convocat pentru această acţiune 18 jucătoare, un lot mixt, cu componente de bază, dar şi cu multe jucătoare tinere.