Taxele de roaming – eliminate din Uniunea Europeană din iunie 2017

de Stiri Buzau Media
Taxele de roaming - eliminate din Uniunea Europeană din iunie 2017

Taxele de roaming - eliminate din Uniunea Europeană din iunie 2017Parlamentul European a aprobat legea privind eliminarea tarifelor de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017, după ani de negocieri dure.

Prima măsură interimară prevede că, din aprilie 2016, taxele de roaming vor fi plafonate la 0,05 euro (0,06 cenţi) pe minut la apelurile vocale, 0,02 euro pentru mesajele text (SMS) şi 0,05 euro / MB la utilizarea internetului mobil.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, a salutat adoptarea legii, apreciind că aceasta reprezintă primul pas spre o piaţă unică de telecomunicaţii în UE.

Recent, Comisarul European pentru economia şi societatea digitală, Gunther Oettinger, a avertizat că UE trebuie să-şi consolideze piaţa de telecomunicaţii, punând în evidenţă faptul că în Europa există 280 de companii de telecomunicaţii comparativ cu doar patru în SUA.

Pentru a deveni mai competitive şi a-şi consolida reţelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicaţii să joace un rol mai mare pe scena globală – a apreciat Gunther Oettinger.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns