Trei expertize dispuse de judecători în dosarul “Orizont” al fostului primar Boșcodeală

de Stiri Buzau Media
Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, află peste două săptămâni sentința finală în dosarul "Gloria".

Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, află peste două săptămâni sentința finală în dosarul "Gloria".O nouă amânare în dosarul “Orizont”. Judecătorii Tribunalului Dâmbovița au decis, luni, acordarea unui nou termen, pentru 15 aprilie, în dosarul fostului primar al Buzăului Constantin Boșcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Judecătorii au dat o amânare în vederea studierii rapoartelor de expertiză contabilă și topo-cadastrală și au stabilit că până luna viitoare trebuie realizată și o expertiză agricolă în cauză.

În acest dosar, Constantin Boșcodeală  a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești în iunie 2014, în sarcina lui fiind reținută infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Odată cu el în fața instanței a ajuns și Stana Viorica, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dar și Nicolae Trandafir, la data faptelor director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit rechizitoriului, cei trei, în calitățile menționate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și prin încălcarea dispozițiilor legale în materia fondului funciar, au făcut posibilă trecerea unei suprafețe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău. Terenul respectiv se afla în administrarea Stațiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activității de cercetare și producerii de semințe și material săditor din categorii biologice superioare și, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operațiuni.

Faptele inculpaților au avut ca rezultat prejudicierea statului român cu suma de 12.720.000 lei, reprezentând contravaloarea terenului de 33 hectare preluat nelegal, aflat în domeniul public al statului, precum și prejudicierea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, prin lipsa de folosință a suprafeței respective, cuantificată de reprezentanții săi legali la valoarea de 11.528.760 lei.

La începutul acestei luni, Boșcodeală a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani, precum și la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcției de primar pe o perioadă de cinci ani, pentru săvârșirea infracțiunii continuate de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns