Trei zile cu ploi însemnate cantativ și temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă

de Stiri Buzau Media

FB_IMG_1458649234868De la ora 9,00 a intrat în vigoare o atenționare a Administrației Naționale de Meteorologie, emisă luni după-amiază de răcire a vremii, precipitații, în general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte și intensificări ale vântului, valabilă începând de marți, 22 martie, până joi, 24 martie, la ora 18,00.

În intervalul menționat, se vor semnala precipitații în toată țara. Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul și în sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei precipitațiile vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpații Meridionali și de Curbură.
În sudul, estul și centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantități de apă de 15-25 l/mp, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 l/mp.
Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe parcursul zilei de 23 martie, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55-60 km/h în regiunile sudice și la munte.
Valorile termice diurne vor fi în scădere, caracterizând, în cea mai mare parte a țării, o vreme rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns