ULTIMA ORĂ: REȚINERI în rândul funcționarilor din primăria Buzău

de Stiri Buzau Media

IMG-20151117-WA0002Cutremur la Primăria Buzău după ce procurorii au anunțat marți urmărirea penală în cazul a 13 funcționari din Direcția Economică.  Potrivit procurorilor, cei vizați de anchetă au funcții de conducere și execuție în primărie, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

Potrivit procurorilor,   în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 – 2015, la nivelul Primăriei municipiului Buzău, s-a constituit  un grup infracţional organizat format din mai mulţi funcţionari publici care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire şi executare a creanţelor persoanelor fizice şi juridice.    S-a reţinut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe şi impozite date nereale, prin care au fost clasate şi anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenţionale (parte din ele vizând funcţionari cu atribuţii de conducere la nivelul unor instituţii publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliţie).

De asemenea s-a reţinut că în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului au diminuat  cuantumul debitelor datorate de către doi agenţi economici, nu au urmărit, executat şi încasat creanţele fiscale datorate cu titlu de impozite şi taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău precum şi a amenzilor contravenţionale aplicate unor persoane juridice.

Prejudiciul produs  bugetului de stat este în cuantum  de 3.135.454, 76 lei (din care 36.595 lei reprezentând amenzi contravenţionale şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, reprezentând creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silită).

La data de 17.11.2015, la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Buzău vor fi aduse în vederea audierii  un număr de 13 suspecţi.

UPDATE

O angajată din Primăria Buzău a fost scoasă din sediul DIICOT cu cătușe la mâini. Ea va fi reținută pentru următoarele 24 de ore. NU este exclus ca și alte rețineri să aibă loc în cursul zilei în rândul funcționarilor din primăria Buzău, acuzați de fraude informatice și alte infracțiuni grave.

UPDATE:

Încă o persoană a fost reținută. Este vorba despre Cătalin Liviu Boaru, șef serviciu în Direcția Economică. Funcționara reținută înaintea lui Boaru se numește Nicoleta Angelica Lung. Cei doi au primit mandate de reținere pentru 24 de ore. De asemenea, la audieri a fost adus și seful Direcției, Ion Gegea.

UPDATE

Un alt funcţionar a fost scos încătuşat de la audierile de la DIICOT. Este vorba despre Virgil Toşu, şef Serviciu Urmărire, Executare, şi Colectare Creanţe fiscale, Persoane fizice.

UPDATE

Ion Gegea, directorul din cadrul Direcției Economice din Primăria Buzău este cea de–a patra persoană reținută în cadrul audierilor maraton de marți, de către DIICOT.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns