Un drum către o importantă zonă turistică a județului intră, în sfârșit, în reabilitare

de Stiri Buzau Media

drumDrumul comunal 69, de la Pătârlagele la Colți va fi, în sfârșit, reabilitat. Consilierii județeni au aprobat joi alocarea sumei necesare demarării lucrărilor ce vor începe imediat după finalizarea licitației pentru asfaltare. Investiția se va ridica la 19 miliarde de lei vechi, însă un tronson de un kilometru nu va fi asfaltat deocamdată din cauza unei alunecări de teren care erodează șoseaua.

Lucrările de la Colți vor începe când se va termina licitația pentru covoare asfaltice, probabil într-o săptămână. Astăzi am completat suma pentru proiectare ca să o avem la dispoziție. În această vară se va moderniza acest drum. Mai sunt de reabilitat 5 kilometri, dar va rămâne un tronson care nu suportă covor asfaltic, sunt probleme deosebite cu alunecările de teren, o porțiune de un kilometru, care va fi reprofilat și balastat, deci în condiții de circulație foarte bune până când se va găsi o rezolvare din punct de vedere tehnic ca să poată termina și acest tronson – a declarat Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

De asemenea, tot în ședința de azi s-au alocat bani pentru asfaltarea a cinci kilometri din Drumul Județean 203K, pe tronsonul între Podul Negru şi Gura Teghii. În reabilitare va intra și tronsonul Robeasca-Vadu Pașii.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns