Un tânăr sportiv de performanță, premiat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

de Stiri Buzau Media

received_951237084929354Sportivul buzoian Alexandru Georgian Dinu, câștigător al mai multor concursuri de atletism pentru copii, la nivel local și național, a fost premiat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Evenimentul a avut loc, vineri, 1 aprilie 2016, la Biblioteca eparhială Ghenadie Episcopul, unde Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier la Sectorul Social-filantropic și misionar, i-a oferit tânărului atlet un set complet de echipament sportiv: adidași, pantofi cu cuie, trening, șort, colanți și maieu de alergare.

Elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu din Buzău, Alexandru Dinu a început să practice atletismul la vârsta de 8 ani, fiind pregătit de profesorul Ricki Cucu, de la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.
Cea mai recentă performanță a tânărului sportiv buzoian este câștigarea probei de 800 de m plat, din cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Copii 1 (sportivii născuți în anii 2003-2004), care s-a desfășurat, sâmbătă, 2 aprilie, la București.
Alexandru Georgian Dinu, acum în vârstă de 12 ani, spune că, în spatele acestor rezultate remarcabile, stau munca, seriozitatea și o mare pasiune pentru atletism. Dorința sa este să performeze și mai mult în acest sport și să participe la campionate europene și mondiale.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns