Unde vă puteți angaja la sfârșit de an

de Stiri Buzau Media

euresPrin intermediul rețelei EURES România, românii au la dispoziție 2.359 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European. Cele mai multe joburi sunt oferite de angajatori din Spania, potrivit Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de Spania, Danemarca și Portugalia în agricultură. Astfel, Spania caută 800 de muncitori necalificați în agricultură și un maseur, în timp ce Danemarca oferă 400 de locuri de muncă la cules de mazăre. Și Portugalia are disponibile tot 400 de locuri de muncă în agricultură.

Marea Britanie oferă 270 de locuri de muncă pentru îngrijitor persoane/infirmier (60), asistent medical (60), bucătar (50), îngrijitor persoane (40), asistent medical generalist (20), bucătar șef (20) și ajutor de bucătar (20).

În Germania, românii vor putea alege dintr-un număr de 174 de locuri de muncă: 50 pentru asistenți medicali generaliști, 20 pentru operatori mașini și centrale, 13 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, 10 pentru barmani, 10 pentru persoane în gastronomia de sistem, 10 pentru agenți de securitate, 10 pentru agenți de pază, cinci pentru asistenți manager, cinci pentru electricieni industriali, patru pentru operatori mașini și instalații optice, trei pentru electromecanici, trei pentru lucrători în producție, două pentru mecanici industriali, două pentru tehnicieni sisteme de securitate (alarmă și supraveghere), două pentru mecatroniști, două pentru electricieni, unul pentru opticieni, unul pentru operatori CNC (strungar/frezor), unul pentru asamblor-montator (lucrător în producție), unul pentru tehnicieni fizică de laborator, unul pentru visual designer, unul pentru mecanici (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), unul pentru electroniști, unul pentru muncitori necalificați în domeniul prelucrării metalelor, unul pentru vopsitori industriali, unul pentru mecanici auto (camioane) și unul pentru mecanici industriali.

De asemenea, Republica Cehă are nevoie de 162 de muncitori, respectiv 50 de lucrători în producție, 50 de operatori, 50 de șoferi transport marfă – internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk și un analist suport software.

Suedia oferă 87 de locuri de muncă, astfel: 10 – dezvoltator software, 10- mecanic auto, 10 – tinichigiu auto, șase – inginer testare software, cinci – dezvoltator software sisteme integrate, cinci – arhitect sisteme software, doi – specialist rețea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), unul – dezvoltator Java Script/Node.JS, unul – programator (securitatea rețelelor), unul – arhitect software, unul – dezvoltator Web Front-End,  20-femeie de serviciu, 15- vopsitor auto,

Norvegia are libere trei locuri de muncă, două pentru lucrători în târg și unul pentru doctorand în departamentul biomedical, iar Belgia caută un tehnician, iar Ungaria are disponibile șase locuri de muncă pentru mecanici agricoli. De asemenea, Polonia oferă 25 locuri de muncă pentru 20 de consultanți de călătorie, trei pentru lăcătuși/sudori, unul pentru un dezvoltator internet, unul pentru PHP developer (programator aplicație), iar Irlanda oferă doar un loc de muncă de tehnician.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns