Vă întoarceți din vacanță? ATENŢIE LA POLEI!

de Stiri Buzau Media

polei-gheataPolițiștii trag un semnal de alarmă și-i avertizează pe șoferi să fie extrem de prudenți la volan, dacă se întorc din vacanță ori pleacă la drum. Sunt zone acoperite cu polei iar pentru a începe bine anul trebuie să fiți maxim de atenți.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie – spun polițiștii.

Pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu pot apărea diferite probleme. Pentru a le evita, pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt din/de auto, e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

– Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)!

– Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.

Totodată, polițiștii reamintesc că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Până pe data de 3 ianuarie 2016, este în vigoare o informare meteorologică, potrivit căreia vremea se va menţine rece în toată ţara, se vor înregistra temperaturi coborâte, ger noaptea şi dimineaţa. Din această cauză, există riscul formării poleiului!

Trebuie să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Nu uitaţi!

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns