A venit motivarea instanței. De ce nu pot fi concediați cei 300 de polițiști locali

de Stiri Buzau Media

buzaupress-ro_video-primaria-buzau-are-o-noua-organigrama-peste-300-de-politisti-locali-raman-fara-loc-de-munca-de-luna-viitoare_01Judecătorul de la Tribunalul Buzău care a decis să suspende hotărârea de Consiliu local care a dus la disponibilizarea a peste 300 de polițiști locali susţine că hotărârea s-a luat fără a exista raportul comisiilor de specialitate şi prin încălcarea Legii Poliţiei Locale şi a Codului Muncii.

Magistratul menționează în motivarea deciziei că proiectul de hotărâre avea la bază doar expunerea de motive şi raportul serviciului de specialitate din Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Buzău, care la rândul lor sunt nemotivate sau motivate sumar.

De asemenea, instanţa a mai reţinut şi o aparentă nerespectare a prevederilor legale referitoare la oferirea în compensare a altor posturi, în contextul existenţei unui număr de 140 de funcţii publice vacante în organigrama supusă aprobării. În motivarea sentinţei s-au luat în considerare şi pagubele ce ar fi urmat pentru poliţiştii locali – pierderea locului de muncă şi implicit a sursei de venit.

Motivarea instanței a ajuns săptămâna trecută la Primăria Buzău care a și contestat decizia.

Acum, Curtea de Apel Ploieşti va trebui să se pronunțe pe contestația municipalității.

Până la o decizie definitivă, Primăria nu mai poate angaja personal în baza noii organigrame. De aceea, concursurile pentru ocuparea unor funcții de conducere de la Poliția Locală au fost suspendate.