Vezi aici povestea impresionantă a bărbatului de la care s-a făcut prelevarea de organe!

de Stiri Buzau Media

12742382_697354343739944_4971914065666214148_nPoveste impresionantă a bărbatului de la care s-a făcut cea de-a treia prelevare de organe efectuată în Spitalul Judeţean Buzău. Pacientul în vârstă de 57 de ani a ajuns marţi la secţia de Terapie Intensivă, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. El şi-a riscat viaţa şi a intrat în locuinţa inundată de fum pentru a-şi salva soacra, dar fumul i-a doborât. Bătrâna a decedat, însă ginerele său a supravieţuit şi a fost transportat la Spitalul Judeţean. Însă, după două zile a intrat în moarte cerebrală, iar medicii le-au spus rudelor că nu mai poate fi salvat. Astfel a venit şi propunerea de a preleva organele.

Prin acceptul familiei de prelevare a organelor, practic, gestul dânsului a trecut dincolo de viaţă, el continuă să fie un erou şi să salveze alte vieţi – a spus dr. Adrian Zoican, şeful UPU. 

La Spitalul din Buzău a ajuns, aseară, o echipă de medci din Capitală, coordonată de medicul Radu Zamfir. Intervenţia s-a finalizat în jurul orei 22.00 şi pentru că a fost o persoană sănătoasă, de la buzoianul de 57 de ai s-au putut prelua suficiente organe cât să salveze viaţa altor câteva persoane.

S-au recoltat ficatul, rinichii, cornee. Este un gest profund umanitar, care la noi e din ce în ce mai frecvent, lumea înţelege ce înseamnă să dea viaţă prin acceptarea donării de organe – a declarat dr. Radu zamfir, coordonatorul echipei de prelevare de organe.

Organele au fost transportate la Spitalul Clinic Fundeni din Bucureşti.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns