VIDEO Investiții de peste 21 de milioane de euro: Proiectul de excelență ,,Meritas’’ și un campus universitar modern

de Stiri Buzau Media

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a anunțat  semnarea contractelor pentru implementarea învățământului dual în cadrul proiectului de excelență „Meritas”.

Acesta a fost realizat în parteneriat cu 14 companii buzoiene și Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”.

În primul an, proiectul a atras 40 de elevi, în cel de-al doilea an numărul elevilor a crescut la 74, iar pentru anul în curs, solicitările din partea firmelor implicatate în proiect sunt de 148 de elevi.

Primarul Toma a dezvăluit că proiectul „Meritas” este doar primul pas în ceea ce se va concretiza în „Consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior”, un proiect ambițios pentru care a fost obținută o finanțare de peste 21 de milioane de euro.

Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea unui campus universitar modern, situat la ieșirea din Buzău spre Vernești.

Pentru prima dată în istoria Buzăului, orașul va avea facultăți tehnice, care vor pregăti ingineri mecanici și în industria alimentară, dar și muncitori de înaltă calificare.

Această inițiativă vine ca un sprijin pentru economia buzoiană, prin formarea de specialiști în domenii cheie.

Constantin Toma a mulțumit conducerii Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu” și colectivului de profesori, precum și companiilor buzoiene implicate în proiect.