Vin ajutoarele alimentare de la UE

de Stiri Buzau Media

s560x316_71Cu jumătate de an întârziere, săptămâna viitoare la cei mai săraci dintre buzoieni vor ajunge alimentele europene. Dacă de obicei, acestea se distribuiau în fiecare sfârşit de an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, iată că acum, alimentele vin o dată cu vara.

Licitaţiile întârziate pentru numirea firmelor distribuitoare i-au lăsat pe cei mai săraci dintre buzoieni fără conservele europene.

Potrivit Instituției Prefectului, ajutoarele alimentare în baza Programului Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD 2015/2016) urmează să fie livrate în judeţul Buzău începând cu data de 15 iunie.

Livrarea produselor se va face în baza unui grafic către primăriile din judeţ, în perioada 15.06 – 14.08.2016, au mai anunțat reprezentanții Prefecturii.

Beneficiarii produselor alimentare sunt cei prevăzuţi la art. 3 alin (1), lit. a) – h)  din HG nr. 799/2014 privind implementarea Programul Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare  – şomeri, beneficiari de venit minim garantat, persoane cu handicap, pensionari cu venituri sub 450 de lei, veterani şi văduve de veterani de război.Fiecare persoană trebuie să primească o pungă de făină de grâu de 1 kg, două pungi de mălai a câte 1 kg, o pungă de paste făinoase de 400 g, două sticle de ulei la 1 l, o pungă de zahăr de 1 kg, o conservă de carne de vită de 300 g, o conservă de pate de ficat de porc de 200 g, o pungă de orez de 1 kg, o conservă de pastă de tomate de 400 g şi o pungă de fasole boabe de 500 g.

Pentru relaţii suplimentare, persoanele din grupul ţintă se vor adresa autorităţilor administraţiei publice locale pe raza localităţii unde îşi au domiciliul.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns