Vremea rece își spune cuvântul. Afecțiunile respiratorii sunt în creștere

de Stiri Buzau Media

vreme-receÎncep să apară probleme din cauza vremii reci. Afecțiunile respiratorii sunt în creștere, după cum indică datele statisticile date publicității de Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Conform medicilor epidemiologi, în săptămâna 5-11 octombrie, la Buzău au fost înregistrate 1027 de viroze, cu aproape trei sute mai mult decât în săptămâna precedentă. Din fericire, cazurile au fost ușoare, având în vedere că doar trei au necesitat spitalizarea.

Pe de altă parte, numărul pneumoniilor este în scădere față de săptămâna precedent. Astfel, cu această afecțiune au fost diagnosticați  416 buzoieni, față de 556 ,câți au fost în săptămâna anterioară. Dintre aceștia, opt buzoieni au fost spitalizați întrucât prezentau forme mai grave de boală.

Buzăul a primit de la Ministerul Sănătății o primă tranșă de vaccine antigripal: 4600 de doze în timp ce necesarul depășește 32 de mii de vaccinuri. Medicii de familie au primit câte 15 fiole, în timp ce restul de tratament împotriva gripei va merge în unități medicale și în instituții de ocrotire, pentru vaccinarea persoanelor cu risc.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns