Weekend încărcat pentru polițiștii și jandarmii buzoieni

de Stiri Buzau Media

Este un weekend de foc pentru polițiștii și jandarmii buzoieni, care se așteaptă la zile extrem de aglomerate, odată cu debutul vacanței elevilor și zilele în care catolicii sărbătoresc Paștele.

Nu mai puțin de 400 de polițiști și jandarmi vor fi pe străzi și în punctele cheie ale județului pentru a evita încălcarea măsurilor impuse de pandemie. Astfel, polițiștii și jandarmii, în echipe cu polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi prezenți în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

De asemenea, polițiștii de la rutieră vor acționa pe drumurile din județ, pentru prevenirea producerii unor accidente grave și pentru a beneficia de informații în timp real cu privire la fluența traficului

Nu vor fi scăpate din ochi nici zonele turistice montane, acolo unde se așteaptă vizitatori în număr crescut în acest final de săptămână. În aceste zone, au fost crescute numărul de patrule formate din jandarmi montani din cadrul Posturilor Montane Nehoiu și Berca, dar și cei din cadrul Postului din stațiunea balneară Sărata Monteoru.

Trebuie reținut că, în această perioadă, în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, fără un motiv bine întemeiat și pe baza unei declarații.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Știri despre: , , ,