Zona de munte a județului, sub avertizare de ploi torențiale și furtuni

de Stiri Buzau Media

 

temp_judete_fmilkemip1kb6a9o61mesr5mae7jgi5u_21Zona de munte a județului va fi lovită iar de ploi torențiale. ANM a emis astăzi o avertizare COD Galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru

27 iunie ora 10:00 – 28 iunie ora 10:00, pentru cea mai mare parte a țării.
În intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi,28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Vremea se va menţine călduroasă, astăzi 26 iunie în majoritatea regiunilor, iar mâine 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns