A mai rămas doar o zi pănă la referendum! Guvernul pregătește măsuri extraordinare!

de Stiri Buzau Media

ghisee-banci-greciaPotrivit Financial Times, Guvernul de la Atena pregătește măsuri extraordinare. Acestea constau în naționalizarea a cel puțin 30% din depozitele bancare care depășesc suma de 8000 de euro. Ministrul de finanțe elen a reacționat dur față de aceste dezvăluirile  făcute de Financial Times, considerându-le “zvonuri malițioase”, relatează Reuters.

Zvonurile privind naționalizarea cotei de 30% pentru sume ce depășesc 8000 de euro sunt confirmate și de specialiști bancari.


Această măsură vine să sprijine planul de recapitalizare a băncilor grecești, plan ce trebuie discutat cu principalii creditori externi:Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană. Această recapitalizare , ca și planul de restructurare generală a sectorului bancar sunt măsuri care nu se vor lua într-un interval scurt de timp.

Pentru referendumul de mâine, aproximativ 1 milion de greci revin în țară, pentru a vota. Legislația elenă nu permite exercitarea votului decât în interiorul țării.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns