Incertitudine în Grecia-situația economică stagnează

de Stiri Buzau Media
FOTO -STEAG-UE

FOTO -STEAG-UEÎntr-o declarație făcută postului de televiziune CNN Internațional, Christine Lagarde, șefa FMI, consideră că trebuie mai multă maturitate în abordarea problemelor Greciei, care trebuie tratată echidistant, pentru a nu se crea impresia că beneficiază de un tratament preferențial.

“Dat fiind nivelul de incertitudine și de confuzie, cred că este necesar puțin mai mult comportament matur “, a declarat aceasta.

Dând impresia că cedează presiunilor creditorilor internaționali, guvernul de la Atena a trimis miercuri o nouă cerere de amânare de plată a tranșei scadente către FMI.

Tot miercuri, în cadrul unei teleconferințe, miniștrii de finanțe din cadrul Eurogrup au hotărât să amâne decizia finala în ceea ce privește situația Greciei,  până după aflarea rezultatului referendumului din data de 5 iulie, la care elenii vor decide dacă acceptă sau nu condițiile impuse de creditorii internaționali.

Tor într-o intervenție televizată, premierul grec, Alexix Tsipras, a îndemnat populația să dea un vot negativ la referendum.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns