INCREDIBIL! Bloc demolat din greşeală, la Giurgiu. Primăria a declanşat o anchetă

de Stiri Buzau Media
bloc_demolat-giurgiu

bloc_demolat-giurgiuUn bloc a fost demolat din greșeală. S-a întâmplat în România, mai exact în Giurgiu. Angajaţii unei firme de construcţii din Capitală au confundat două cțădiri şi, plini de elan, au intrat cu excavatorul în alt imobil decât cel programat pentru demolare. “Am încurcat blocurile! Ce pot să spun?”, recunoaşte dezarmat administratorul firmei, care va plăti paguba.

Căminele de nefamilişti C şi D din cartierul Istru din Giurgiu se puteau prăbuşi oricând, aşa că primăria a decis să le demoleze. Firma care a câştigat licitaţia nu a aşteptat însă ordinul de începere a lucrărilor. Din prea mult zel, muncitorii au început să dărâme blocul D, deşi prima care trebuia pusă la pământ era clădirea C. Când şi-au dat seama de greşeală, au oprit lucrările.

Constructorul care a început demolarea unui bloc din municipiul Giurgiu fără ordin de începere a lucrărilor şi a identificat greşit imobilul va plăti daunele, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Ei nu trebuiau să intre să demoleze, nu aveau ordinul de începere, au participat la licitaţie, au câştigat licitaţia, mai trebuiau să ia ordinul de începere al lucrărilor, ori ei, respectiv firma care a câştigat licitaţia, dintr-un exces de zel au venit şi au trimis constructorul acolo, iar cel care a fost acolo a trimis utilajul şi tot ce trebuia şi până a venit firma la Primărie să ia ordinul omul ăla a zis: ‘ăsta e blocul’ şi ‘Dorel’ s-a apucat de treabă, norocul a fost că eu am trecut în ziua aceea pe acolo’, a declarat marţi, la o conferinţă de presă, primarul din Giurgiu, Nicolae Barbu.

Nicolae Barbu a afirmat că a fost constituită o comisie la nivelul Primăriei municipiului Giurgiu care va evalua distrugerile respective, se va implica şi Inspecţia în Construcţii, iar în urma unei expertize se va stabili ce se va întâmpla cu acel bloc.

Primarul crede că în final şi acel bloc va fi demolat, deoarece se află de zece ani în atenţia ANL, care a trimis adrese prin care arată că reparaţia şi reabilitarea costă 650 de euro pe metrul pătrat, iar costurile pentru construcţia unui bloc nou sunt de 328 de euro pe metrul pătrat.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns