La Buzău va funcţiona al 3-lea Centru de Excelenţă în fotbal din România! Preşedintele AJF, Adrian Petre, anunţă ce avantaje are coomunitatea locală!

de Stiri Buzau Media

petreAsociaţia Judeţeană de Fotbal este parte a celui mai important proiect juvenil lansat de Federaţia Română de Fotbal, înfiinţarea unor Centre de Excelenţă în mai multe regiuni din ţară. Pînă acum, în România funcţionează două astfel de Centre, la Timişoara şi la Tg. Mureş, un al treilea urmînd să fie inaugurat pînă la finalul anului la Buzău. Concret, la Liceul cu Program Sportiv va fi înfiinţată, din toamnă, o clasă a 9-a, exclusiv de fotbal, cu 35 de elevi deja selectaţi, iar fiecare dintre partenerii cuprinşi în acest proiect – Federaţie, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judeţean, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Liceul cu Program Sportiv – va avea propria lui contribuţie. Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Adrian Petre, a explicat ce are de cîştigat fotbalul buzoian, dar şi comunitatea locală, de pe urma acestui parteneriat:

Federaţia, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Consilul Local Municipal, Consiliul Judeţean şi Liceul cu Program Sportiv sînt partenerii acestui proiect. În ţară mai sînt două asemenea Centre, la Timişoara şi la Tg. Mureş. Anul acesta au fost mai multe judeţe care au dorit să facă acest Centru. Din fericire pentru noi şi cu aportul nostru, Centrul de Excelenţă va lua fiinţă la Buzău. În şedinţa de luna aceasta, din Consiliul Local, va intra pe ordinea de zi. CLM va fi membru asociat, împreună cu FRF şi Centrul Mogoşoaia. Consiliul Judeţean va finanţa, în baza unei colaborări pe Legea 350. Federaţia va veni în acest proiect cu finanţarea unui teren de iarbă şi a unuia sintetic, se doreşte ca locaţie Stadionul de Atletism. Consiliul Local, împreună cu Consiliul Judeţean, vor finanţa cazarea şi masa acestor jucători. Sîmbătă, la Buzău, la LPS, am avut o întîlnire între reprezentanţii Federaţiei, autorităţile locale, domnul primar interimar Fănică Bîrlă, Consiliul Judeţean şi directorul LPS cu părinţii acestor jucători selecţionaţi. Acum o lună a fost o etapă de selecţie şi la Buzău. 35 de elevi vor intra în clasa a 9-a. S-a rezolvat şi la nivel de Ministerul Educaţiei şi înfiinţarea acestei clase de fotbal. Cel mai important este că aceşti jucători sînt ai judeţului, în momentul în care vor fi vînduţi la alte cluburi o parte din suma încasată va veni şi în bugetul local. 25% va intra în visteria locală, 25% la Federaţie şi restul în alte părţi. Este un lucru bun, o luăm ca şi pe o afacere, dar în primul rînd aceşti jucători pot fi şi o bază de selecţie pentru echipele noastre divizionare, fie că vorbim de Gloria, de Olimpia, de Berca sau alte echipe pînă atunci – Adrian Petre, preşedinte AJF Buzău. 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns