În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat activităţile pentru reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi şi pentru impunerea respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.
Astfel, poliţiştii au aplicat 254 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză (60), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (23) şi pentru opriri sau stațonări în locuri ce au periclitat fluența traficului(19).
Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 19 permise de conducere, respectiv 16 pentru depăşirea limitelor de viteză, dintre care 13 pentru viteze înregistrate pe timp de noapte, 2 permise pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, respectiv pentru neprezentarea în termenul legal de la implicarea într-un eveniment rurier soldat cu pagube materiale.
Printre cei „mult prea grăbiţi” se numără şi un buzoian de 32 de ani, care şi-au condus autoturismul în afara localităţii Poșta Câlnău cu viteza de 167 km/h. Un gălațean de 20 de ani a fost depistat de polițiști și oprit în trafic azi-noapte pentru că rula pe DN2E85, în localitatea Potârnichești, cu 121 km/h. Până va recapitula regulile de circulație și își va revizui atitudinea față de importanța respectării normelor rutiere, gălațeanul a rămas pieton.
Tot ieri, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, ocazie cu care au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic din această categorie.
Totodată, urmare activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din Buda care îşi conducea autoturismul pe raza municipiului Râmnicu Sărat, deşi figura în evidenţe cupermisul de conducere retras.
Un alt dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.
VITEZA NU ESTE UN RECORD,
ESTE O CAUZĂ GENERATOARE DE ACCIDENTE GRAVE!
Pentru şoferii care circulă cu viteză…reprezintă oare o provocare să afle în cât timp pot parcurge o anumită distanţă sau în cât timp pot rămâne fără permis?
Răspunsul la a doua întrebare îl oferim noi: în câteva minute, cât durează completarea unui proces-verbal pentru cele 90 de zile de pauză la şofat. Sunt 90 de zile de care s-ar putea să depindă un loc de muncă sau un drum important cu familia.
Aşadar nu uitaţi, dragi conducători auto, atunci când şofaţi nu depăşiţi limitele personale, nici pe cele impuse de lege. Este o călătorie, nu o competiţie!